Of misschien wil u uw product verder perfectioneren, en bent u benieuwd naar een objectieve, professionele toetsing van uw producten? De concrete tips van de jury in het juryverslag zetten u alvast op de goede weg.
De SPECIAL EUROBEEF is een wedstrijd met een beperkt aantal rubrieken. U kan NIET inschrijven voor de gebruikelijke rubrieken zoals schotel vers vlees en koud buffet, ambachtelijk vleesproduct op basis van lever of bloed, geleibereidingen, bereide gerechten of ovenklare gerechten, salades, innovatieve producten. Paté, bloedworst, geperste kop, hoofdvlees, … worden niet toegelaten. U kan enkel deelnemen in de rubrieken opgenomen en uitgelegd in het reglement.
live jurering op zondag 24/09 met beoordeling van de producten door een jury van experts
de deelnemer ontvangt een diploma voor elk product dat minstens 70% scoort & een juryverslag met waardevolle info die u kan helpen om uw product verder op punt te stellen
expositie van de deelnemende producten op Meat Expo
prijsuitreiking op dinsdag 26/09 op de stand van de Landsbond, met aansluitend receptie in het Kortrijk Xpo Meeting Center
Wat betekende deelnemen aan de vakwedstrijden voor enkele van de winnaars? Hoe heeft de winst hun leven en carrière beïnvloed? Ontdek het hier in de reportage van Carine Vos voor de Belgische Beenhouwerij.
Cédric Mortier, Beste Beenhouwer van België 2021-2025, nationale trofee voor beste ambachtelijke rauwe beenham 2021, beste Parijse worst 2021
Andreas en Jana Decruyenaere, winnaar Zilveren Eurobeef 2015-2018 en Gouden Eurobeef 2021
Stéphane Marchand, nationaal laureaat schotel vers vlees 2018-2021, nationaal laureaat droge worst 2015, beker van Meat Expo 2018-2021
Joran en Amber Delbaere, finalist Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers van België 2021, nationale trofee ambachtelijke vleesproducten 2021
ERELIJST 2021
Winnaars Ereprijzen Eurobeef 2021
Gouden Eurobeef: Andreas Decruyenaere Gouden Poem: Stefaan De Smedt Beker van de Landsbond: Ward Blanckaert Beker van Meat Expo: Stéphane Marchand Beker van de Grootorde: Bart Maertens
Laureaten Eurobeef 2021
Laureaat schotel vers vlees: Ward Blanckaert Lauréat plat buffet froid: Stéphane Marchand Laureaat ambachtelijke kookham: Björn De Coninck Laureaat ambachtelijke gezouten ham: Stefaan De Smedt Laureaat ambachtelijke gezouten vleeswaren met uitzondering van ham: Zino Herremans Laureaat ambachtelijke vleesproducten: Joran Delbaere Laureaat ambachtelijke leverbereidingen: Stefaan De Smedt Laureaat droge worst: Kristof Ranson Laureaat ambachtelijk vleesproduct op basis van bloed: Bart Maertens Laureaat ambachtelijk vleesproduct op basis van gevogelte: Sam Van Poucke Lauréat preparation à base de gelée: Ismaël Martin Laureaat bereide of ovenklare gerechten: Bart Maertens Laureaat salade op basis van vlees: Geert Van Nechel
1e Beenhouwer van België: Cedric Mortier 2e Beenhouwer van België: Petra Van Beneden 3e Beenhouwer van België: Filip Ceursters Finalist Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers 2021: Nathalie Van Der Straeten Finalist Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers 2021: Joran Delbaere
Laureaten
Ambachtelijke gekookte beenham: Filip Ceusters Ambachtelijke rauwe beenham: Cedric Mortier Salami (diam. > 75mm): Nathalie Van Der Straeten Parijse worst (diam. > 75mm): Cedric Mortier