24-25-26-27
SEPTEMBER 2023

SPECIAL JUNIORCUP 2023: de vakwedstrijden voor de talenten van morgen 

"De beste manier om de motivatie van de leerlingen te stimuleren!", aldus Bert Vogels - technisch adviseur slagerij PIVA Antwerpen. "Door deel te nemen aan vakwedstrijden, ontdekken onze leerlingen alle facetten van het beroep die ze onder de knie moeten hebben om te kunnen deelnemen. Ze leren om te gaan met druk en we wakkeren ook de drang aan om de perfectie na te streven".  

De Special Juniorcup is identiek aan de Special Eurobeef vakwedstrijden, maar op maat van de slagersleerlingen.  Zij kunnen individueel inschrijven, of deelnemen in klasverband. 

De SPECIAL JUNIORCUP is een wedstrijd met een beperkt aantal rubrieken
U kan NIET inschrijven voor de gebruikelijke rubrieken zoals schotel vers vlees en koud buffet, ambachtelijk vleesproduct op basis van lever of bloed, geleibereidingen, bereide gerechten of ovenklare gerechten, salades, innovatieve producten.  Paté, bloedworst, geperste kop, hoofdvlees, … worden niet toegelaten. U kan enkel deelnemen in de rubrieken opgenomen en uitgelegd in het reglement.

5 rubrieken in 2023: 

  1. tapasschotel
  2. ambachtelijke kookham
  3. ambachtelijke gezouten ham
  4. ambachtelijke vleesproducten
  5. ambachtelijk gezouten vleeswaren

Download hier het reglement van de Special Juniorcup 2023

Verloop van de wedstrijd: 

  • live jurering op zondag 24/09 met beoordeling van de producten door een jury van experts

  • de deelnemer ontvangt een diploma voor elk product dat minstens 70% scoort & een juryverslag met waardevolle info die kan helpen om uw product verder op punt te stellen

  • expositie van de deelnemende producten op Meat Expo

  • prijsuitreiking op dinsdag 26/09 op de stand van de Landsbond, met aansluitend receptie in het Kortrijk Xpo Meeting Center

Meer info?
Ik help U graag verder: 

Delphine Rosseel
verantwoordelijke vakwedstrijden
Tel. 056 24 11 50
eurobeef@kortrijkxpo.com

een wedstrijd van

 

 

Waarom nemen onze beenhouwerijscholen deel aan de vakwedstrijden?  
Bert Vogels van PIVA vertelt er alles over in de reportage van Carine Vos voor de Belgische Beenhouwerij.

ERELIJST Juniorcup 2021

WINNAAR 

Junior-Cup: Natan Marschang 

LAUREATEN 

Laureaat schotel vers vlees: Natan Marschang
Laureaat schotel koud buffet: Emiel Demolder
Laureaat ambachtelijke kookham: Quinten De Buysser
Laureaat ambachtelijke gezouten ham: Arne Grymonpré
Laureaat ambachtelijke gezouten vleeswaren met uitzondering van ham: Niels Vandyck
Laureaat ambachtelijke vleesproducten: Kyara Ghysens
Laureaat ambachtelijke leverbereidingen: Natan Marschang
Laureaat droge worst: Kobe Magnus
Laureaat ambachtelijk vleesproduct op basis van bloed: Memphis Depape
Laureaat ambachtelijk vleesproduct op basis van gevogelte: Julie Verkiest
Laureaat geleibereidingen: Nathan Depré
Laureaat bereide of ovenklare gerechten: Janco Binnemans

 

Deze website gebruikt cookies om een betere ervaring te bieden bij uw bezoek aan onze website. Meer info over cookies